top of page
3123.jpg
oyunbilgim favicon_edited.jpg
hgg-removebg-preview.png

İndie Oyun Nedir? En İyi İndie Oyunlar

Günümüzde pek çok oyunda adı geçen "İndie oyun" nedir? ve En başarılı indie oyunlar hangisidir? gibi soruların cevaplarını yanıtlıyacağız. Hadi uzatmadan konuya geçelim.



İndie Oyun Nedir?


"İndie game" veya "bağımsız oyun", genellikle küçük bir ekip veya tek bir geliştirici tarafından yaratılan, genellikle daha büyük yayıncılar veya stüdyolar tarafından finanse edilmeyen video oyunlarıdır. Bağımsız oyun geliştiricileri genellikle yaratıcılıklarını serbestçe ifade etme özgürlüğüne sahiptirler ve kendi vizyonlarını gerçekleştirmek için daha az sınırlamaya sahiptirler. Bu, daha yenilikçi oyun mekaniği, sanat tarzı veya hikaye anlatımı gibi unsurları içeren oyunların ortaya çıkmasına olanak tanır.


Bağımsız oyun geliştiricileri genellikle kendi vizyonlarını gerçekleştirmek için daha az sınırlamaya sahiptirler ve bu da daha yenilikçi ve deneysel oyunlar yaratma fırsatı sunar. Oyun endüstrisindeki bu bağımsız ruh, genellikle daha büyük stüdyoların risk almaktan kaçındığı veya finanse edemediği yenilikçi ve cesur fikirlerin yeşermesine sağlar.



İndie oyunlar, sadece bağımsız geliştiricilerin sınırlarını zorlamakla kalmaz, aynı zamanda oyun endüstrisinin çeşitliliğini ve yeniliğini de artırır. Bu oyunlar, büyük stüdyoların genellikle finanse etmekte çekindikleri deneysel fikirlerin ve alternatif oyun deneyimlerinin doğmasını sağlamakla birlikte, Ayrıca indie oyunlar sıklıkla oyun sanatı, müzik ve hikaye anlatımı gibi alanlarda da öne çıkar ve bu da oyun deneyimine derinlik katar.


En başarılı bağımsız oyunları sayarsak başta tabiki de Enis Kirazoğlu'nun oyunu olan Anomaly Agent, şaka şaka ama yalan yok en iyi ilk 10'a girecek güzel bir oyun olmuş Anomaly Agent'da. Konudan çok sapmadan geri dönelim benceee,


  • Anomaly Agent - (PC, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch)

  • Dead Cells - (PC, PS4, PS5, Xbox One, Switch)

  • Hades - (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One ve Series S/X)

  • Hallow Knight - (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

  • Stardew Valley - (PC, PS4, XBOX ONE, Nintendo Switch, Android)


Gibi oyunlar benim ilk 5 bağımsız oyun listem (Liste alfabetik sıraya göre yazılmıştır) eğer AAA (yüksek bütçeli oyunlar) oyunlar dışında hiç bağımsız bir oyun oynamadıysanız, Hades'i kesinlikle oynamanızı öneririm. En ikonik bağımsız yapımların başında geliyor.


Siz bağımsız oyunlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

bottom of page