top of page
3123.jpg
oyunbilgim favicon_edited.jpg
hgg-removebg-preview.png

Days Gone İncelemesi


days gone puan '6'
Days Gone İnceleme Puanı

Oyun dünyasında, kıyamet sonrası senaryoları her zaman özel ve büyüleyici bir yere sahip

olmuştur. Bu senaryolarda, dünya zombiler, yabancı tehditler veya felaketlerle yok olmuş bir şekilde karşımıza çıkar. İnsanlığın hayatta kalma mücadelesi, oyuncuları derinlemesine düşünmeye ve aksiyonun içine çekmeye her zaman yetmiştir. İşte bu türün en yeni ve etkileyici örneklerinden biri olan Days Gone İncelemesi oyuna yakından bakacağımız oyununun başlangıcına incelemeyle yakından bakacağız.

days gone inceleme

Bir Motosikletçinin Hikayesi

Oyun başında Deek'in hiçbir özelliği yok, motosikleti iyiyken onu da çaldırması sonucu sıfırdan bir de motosiklet topluyor. Yani çok zayıf başlıyoruz oyuna. Bunu çok net anlayabiliyoruz çünkü silahın sekmesinden karakterin koşmasına kadar her şey çok kötü durumda. Keza motosiklet de o kadar zayıf ki zombiler koşarak yetişebilecek kadar yavaş, birkaç yüz metrede bir yakıt bidonu aratacak kadar düşük yakıt deposu ve sağda solda hurda arayacak kadar da erken bozulma riski gibi durumları var. İşte, bunlardan sakınmak için didik didik ediyoruz her yeri ve nereleri, neleri aramamız gerektiğini daha çabuk anlıyoruz bu sayede.


Tabii iş böyle kalmıyor. Her tecrübe puanı kazandıkça seviye yüzdemiz artıyor ve 45 seviyeye kadar gelişebiliyoruz. Yakın dövüş, menzilli çatışma ve hayatta kalma olmak üzere geliştirebileceğimiz 3 kısım var ve bu geliştirmelerin her biri karakter için çok önemli özellikler. Geliştiğinizi, artık bir şeyler yapabildiğinizi her seviye atladığınızda hissedebiliyorsunuz.


Karakter için geliştirmeler sadece bununla sınırlı değil. Nero bölgelerinde gerek sürüleri, gerekse elektriği açmayla birlikte eriştiğimiz ilaç sayesinde Can, canlılık veya odak özelliğimizi kalıcı olarak artırabiliyoruz.


Motorsikletler

Motosiklet de aynı şekilde; sağlamlaştırma, yakıt deposu kapasitesi artırma, süspansiyon, hız vs. artırma gibi birçok geliştirmeyle yıkılmaz bir araç haline gelebiliyor. Bir noktadan sonra pek bir şeye ihtiyacınızın olmadığını fark ediyorsunuz ve ful geliştirme sonucu sürüşün verdiği zevk bir başka oluyor tabi. Motosikletimizi kamp alanlarında geliştirebiliyoruz ve geliştirmeyi yapabilmek için de kamptaki güven seviyesini artırmak gerek. Bu güven seviyesini artırmanın birçok yolu var. Görevlerle artırabilirsiniz. Bölgedeki pusu kampları, haydutlar, sürüler veya nero bölgesi gibi noktalardaki görevleri tamamlayarak da artırabilirsiniz. Ek olarak öldürdüğünüz hayvanın derisini veya zombinin ganimetini satarak ya da yolda denk geldiğiniz, kurtarılmayı bekleyen insanları kurtararak ve ilgili kampa göndererek de güven kazanabilirsiniz.


Silahlar ve Saldırılar

Oyunda silahlar da epey çeşitli. Oyun başı biraz fazla sekeceği için odak özelliğini 2-3 kademe geliştirerek bu sekmedeki rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Menzilli silahların yanında yakın dövüş silahlarını da geliştirebiliyorsunuz. Çiviler, testereler burada geliştirme malzemeleri olarak kullanılabiliyor.


Düşmanlar ve Zombi Türleri

Oyunun başı, size hemen aksiyonun içine atlamanız için bir fırsat sunar. Deacon ve Boozer, ölümcül bir zombi sürüsüyle karşı karşıya gelirler ve acil olarak motosikletlerine binip kaçmaya başlarlar. Bu an, oyunun temel mekaniklerini öğrenmeye başladığınız ve aksiyonun ne kadar çarpıcı ve tehlikeli olabileceğini gösteren anlardan biridir. Motosiklet sürüşü, hızlı düşünme ve hızlı atış becerileri, hayatta kalmak için hayati önem taşır.


SON SÖZ

"Days Gone," birçok oyuncunun beklediği gibi her yönüyle mükemmel bir oyun değil. Oyunda yaşanan teknik sorunlar, tekrarlayan görevler ve bazı zayıf yapay zeka özellikleri gibi olumsuz yönler, oyunun potansiyelini tam olarak gerçekleştirmesini engellemiş gibi görünüyor. Ayrıca, "Days Gone" başka açık dünya hayatta kalma oyunlarına kıyasla belirgin bir yenilik getirmiyor. Hikaye ve oynanış açısından benzer oyunlarla rekabet etmek zorunda kalıyor ve bu, bazı oyuncular için sıkıcı veya tekrarlayıcı olabilir.


Sonuç olarak, "Days Gone," kıyamet sonrası senaryolarını sevenler için hala çekici bir oyun olabilir, ancak bu oyunun bazı eksiklikleri ve tekrarlayan öğeleri, potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştiremediğini gösteriyor. Bu yüzden, oyuncular bu oyunu denemeden önce beklentilerini gözden geçirmeliler.



Siz 'Days Gone' hakkında ne düşünüyorsunuz yorumlarını ve düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

bottom of page